25.08.2017 | 18:00

Launching of the book “Multiple Gazes of a Country’s Photographed Past” and Finissage of the exhibition “Images of Current Affairs. Press Photography and Archives in Africa”

English
These are the last days of the exhibition “Images of Current Affairs. Press Photography and Archives in Africa” at the Basel University Library’s exhibition hall.

On the occasion of the closing event on Friday 25 August at 6 pm we will present the book “Multiple Gazes of a Country’s Photographed Past” and offer a last guided tour through the exhibition.

“Multiple Gazes of a Country’s Photographed Past” is the result of 3 years’ work with 27 visual artists from 17 countries. Following the original square format of the Yashica cameras, the book, 21 x 21 cm in format, contains 124 pages and 89 images which are reinterpretations and explorations of a sample of historical photographs from the Buea Press Photo Archives (Cameroon).

Deutsch
Dies sind die letzten Tage der Ausstellung "Bilder des Zeitgeschehens. Pressefotografie und Archiv in Afrika " im Ausstellungsraum der der Universitätsbibliothek Basel.

Anlässlich der Abschlussveranstaltung am Freitag, den 25. August um 18.00 Uhr präsentieren wir das Buch “Multiple Gazes of a Country’s Photographed Past” und offerieren eine letzte Führung durch die Ausstellung.

"Multiple Gazes of a Country's Photographed Past" ist das Ergebnis von 3 Jahren Arbeit mit 27 visuellen Künstlern aus 17 Ländern. Gestaltet nach dem quadratischen Format der Mittelformat-Kameras enthält das Buch auf 124 Seiten 89 Bilder: künstlerische Neuinterpretationen und Erkundungen einer Auswahl historischer Fotografien aus Pressefotoarchiv Buea (Kamerun).

Further information / Mehr Infos: Facebook

Ort / Venue: Basel University Library, Schönbeinstrasse 18-20, 4056 Basel